perjantai 5. huhtikuuta 2013

Kuinka rakentaa blogi?


Kuinka rakentaa hyvä blogi, joka herättää lukijoiden mielenkiinnon? Monet verkkomainontaa harjoittavat pamauttavat verkkoon laajan määrän blogeja ja toivovat, että jokin niistä saa huomiota. Tämä voi toimia jossain määrin ja taktiikassa on tiettyjä hyviä puolia, mutta se ei kuitenkaan ole kovin tehokas eikä takaa blogille/blogeillesi menestystä. Sen sijaan, että luot useita blogeja on järkevämpää pitää yhtä blogia ja rakentaa se huolella. Hyvään blogiin on käytettävä paljon aikaa ja sen sisältö on mietittävä huolellisesti. Kannattaa miettiä mistä ihmiset ovat kiinnostuneita ja aloittaa blogi kiinnostavalla aiheella. Alkuun kannattaa pelata varman päälle ja alussa sinulla on tavoitteena koukuttaa lukijoita seuraamaan kirjoituksiasi.   


Otsikko on tärkein elementti
Suunnittele jokaisen blogipostauksen otsikko pitäen mielessä nämä kaksi asiaa samanaikaisesti. Otsikon täytyy herättää lukijan mielenkiinto ja sen täytyy myös samaan aikaan kertoa lukijoille mistä he tulevat pian lukemaan. Käytä otsikon miettimiseen aikaa, sillä jos sisältö ei vastaa otsikkoa, lukijat tuskin viihtyvät blogisi parissa kauakaan. Yksi huono otsikko voi karkottaa lukijoita, sillä jos sisältö ei vastaa otsikko yhdessä tekstissä, niin miksi lukijoiden olisi syytä uskoa, että niin tapahtuisi jatkossakaan? Tässä on erittäin tärkeää olla tarkkana.  Panosta siis otsikkoon!


Tärkeitä asioita mitä tulee muistaa blogin kirjoittamisessa
Monesti blogia rakentaessa kirjoittajat unohtavat sen tärkeän seikan, miksi blogia yleensä pidetäänkään, nimittäin hyödyn takia. Vaikka on tärkeä keskittyä sisällössä lukijoiden tarpeisiin ja viihtyvyyteen, niin sinun tulee myös miettiä kuinka sinä hyödyt blogikirjoituksesta. Hommassa pitää pelata kotiin päin, joten tekstiin on hyvä sisällyttää jotain, millä vihjaat oman yrityksen, tuotteen tai palvelun suuntaan. Jokaisessa postauksessa tämä ei ole tarpeen ja ehkä on parempikin, että et vedä hommaa yli. Kukaan tuskin tykkää ylimainostamisesta tai tyrkyttämisestä ja tämä voi karkoittaa lukijoita.

Älä myöskään aliarvioi sitä kuinka tekstin muotoilu ja kuvat vaikuttavat lukijoihin. Yritä luoda blogistasi visuaalisesti kiinnostava. Valitsemalla kuvat oikein, voit saada blogiasi selaavan huomion sitä kautta. Myös tekstin muotoiluasetukset vaikuttavat, joten mieti myös otsikointi, kursivointi, lihavointi yms. asiat kuntoon. Tee blogistasi visuaalisesti näyttävä.  

On myös erittäin tärkeää panostaa sisältöön, vaikka yllä mainitut seikat olisivatkin kunnossa, se ei vielä takaa sinulle paljon lukijoita. Jos blogisi sisältö on huonolaatuista, niin tulet tuskin koukuttamaan lukijoita, vaan päinvastoin, karkotat niitä. Tee siis kaikkesi, jotta sisältö pysyy mielenkiintoisena ja mieti mikä kohderyhmmäsi kiinnostaa ja kirjoita siitä.

Se, että sinulla on sisältörikas ja visuaalisesti näyttävä blogi, jota päivität säännöllisesti ei vielä takaa sinulle lukijoita, sillä kuinka kukaan eksyisi lukemaan blogiasi? Sinun tulla olla aktiivinen sosiaalisessa mediassa ja linkkien rakentaminen omalle blogille ei ole huono ajatus sekään. Tämän päivän Internet-maailmassa se on oikeastaan välttämättömyys, että tulet löydetyksi.

Tässä oleellisimmat seikat tiivistettynä mitä blogia luodessa on tärkeää huomioida. Ei muuta kuin näillä eväillä eteenpäin blogia rakentamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti