perjantai 29. maaliskuuta 2013

Hakukoneoptimointi maailmanlaajuisesti

SEO eli hakukoneoptimointi on Suomessa vielä varsin lapsen kengissä ja termi ei ole kovinkaan monelle tuttu. Se on kuitenkin yleistymässä jatkuvasti ja yhä useammat haluavat saada verkkosivuilleen hakukoneoptimointipalveluita. Ja varsinkin yhä useampi haluaa luoda yritykselleen verkkosivut, jotka on positiivisen markkinointituloksien kannalta erittäin tärkeää optimoida siten, että sijoitus Googlen luonnollisissa hakutuloksissa nousee. Hakukoneoptimointi on yhdessä hakusanamainonnan kanssa äärimmäisen kustannustehokkaita keinoja markkinoida, joten niiden hyödyntäminen osana yrityksen markkinointistrategiaa on enemmän kuin kannattavaa. Edellä mainittujen palveluiden tarjoajia löytyy Suomesta runsain määrin sekä lisäksi verkko tarjoaa valtavan määrän informaatiota, jonka avulla pääset hyvään alkuun. Ei siis kannata unohtaa näitä vain sen takia, että verkko tuntuu vieraalta alueelta.

Hakukoneoptimointi maailmalla

Kuinka suuri hakukoneoptimointi ala on maailmalla ja Internetissä? Erittäin suuri, sillä tutkimusten mukaan 3,5 ihmistä etsii ”SEO” termiä hakukoneista joka sekunti ja yli 9 miljoonaa ihmistä kaivaa siitä tietoa kuukausittain. Hakukoneoptimoinnissa on verkossa valtavasti tietoa ja valtaosa tästä informaatiosta on Englannin kielellä. Jos lähdet tarkastelemaan ”SEO” –termiä niin huomaat, että Googlesta löytyy 880 miljoonaa verkkosivua maailmanlaajuisesti, jossa termi ilmenee. Termiä haetaan eniten maaliskuussa ja torstai näyttäisi olevan kaikista suosituin päivä hakukoneoptimointi-informaatiosta kiinnostuneille. 

Eniten hakuja tulee Yhdysvalloista ja hyvänä kakkosena Intia, jota seuraa Filippiinit. SEO strategia –hauissa Intia pitää ykköspaikkaa ja USA on vasta kakkosena. Tästä hakusanasta on myös paljon eri variaatioita ja eniten haetaan hakukoneoptimointipalveluita eli ”SEO Services” ja toisiksi eniten sitä tarjoavia yrityksiä ”SEO company”. Kaikista eniten hakuja tulee Los Angelesin kaupungista Yhdysvalloista.
Myös tätä koskevia blogipostauksia on julkaistu kiitettävä määrä verkkoon, sillä niitä on nimittäin jopa yli 13 miljoonaa sisältäen sanan ”SEO” blogin otsikossa. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti