lauantai 9. maaliskuuta 2013

Blogin optimointiTämän päivän hakukoneoptimointimaailmassa blogin rakentaminen ja ylläpitäminen on ilmeisen tärkeää ajatellen pitkän tähtäimen hakukoneoptimointisuunnitelmaa ja oman bisneksen kasvattamista. Monet blogin pitäjät ja yritykset eivät kuitenkaan ymmärrä millainen potentiaali huolellisesti tehdyllä ja säännöllisesti päivitetyllä blogilla voi olla. Käyttämällä blogiin aikaa ja vaivaa, voi siitä kuka tahansa kehittää merkittävän suuren roolin omaavan työkalun tukemaan omaa verkostoa, joka pitää sisällään yrityksen sivut ja sosiaalisen median sivut sekä tilit. 

Mihin blogi kannattaa rakentaa?
Blogin luominen on todella helppoa ja vaihtoehtoja mihin sen voit luoda on satoja. Blogialustan valitsemisessa suosittelemme kuitenkin valitsemaan jonkin tunnetuimmista, esimerkkinä WordPress, jolle meidän äänemme menee. WordPress on helppokäyttöinen ja monipuolinen sekä tarjoaa laajan valikoiman eri plugineja ja muita työkaluja. Se ei myöskään maksa sinulle mitään. Voit toki kuitenkin kokeilla muita ilmaisia blogialustoja, mikäli tämä ei miellytä nimittäin varaa on mistä valita. 

Aloittaminen
Blogia aloittaessa kannattaa miettiä ensimmäisenä otsikko ja osoite kuntoon. Näissä molemmissa kannattaa käyttää niitä hakusanoja, joilla haluaa tulla löydetyksi hakukoneista. Kun lähdet luomaan sisältöä blogiisi, mieti tarkkaan mitä julkaiset. Pyri kirjoittamaan kiinnostavaa ja helposti luettavaa tekstiä, mikä pitää lukijan mielenkiinnon yllä. Mieti otsikko tarkkaan ja luo sisältö sen ympärille. Blogista kannattaa tehdä myös visuaalisesti näyttävä eri muotoiluasetuksilla ja kuvilla. Ennen kaikkea, tee sen ulkoasusta uniikki muokaten itse asetuksia. Visuaalisesti näyttävä blogi vangitsee helposti sivullesi löytäneen ja voit saada näin uusia lukijoita.  

Yhdistä blogisi sosiaaliseen mediaan
Sosiaalinen media on tärkeä elementti aina kun puhutaan hakukoneoptimoinnista, tai Internet-markkinoinnista yleensäkin. Blogin yhdistäminen sosiaalisen median kanssa on erittäin tärkeää ja se on varmasti monen tiedossa, mutta siitä ei voi koskaan muistuttaa tarpeeksi montaa kertaa ja joukossa on niitäkin, jotka eivät ole asioista vielä niin hyvin perillä. 

Luo Facebook -sivut, Google+, Twitter, YouTube, Yelp, LinkedIn yms. tilit ja yhdistä ne blogisi kanssa. Sosiaalinen media ei vain rajoitu edellä mainittuihin verkkoviestintäympäristöihin vaan niitä lukematon määrä, mutta kannattaa pitää kohtuus kaikessa. Päivittäminen ja esillä oleminen on oleellinen seikka sosiaalisessa mediassa ja blogin pitäjällä tulee olemaan kova työ jo pelkästään edellä mainittujen verkostojen kanssa. On muutenkin järkevää pysyä niissä sosiaalisen median verkostoissa, jotka ovat tuttuja suomalaisille. Monet verkostot kun ovat pelkästään käytössä Amerikassa ja Intiassa.
Muista myös, että blogille pitää rakentaa linkkejä ja mitä laadukkammin sen toteutat, sen parempi on lopputulos!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti