sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Linkkien rakentaminen sivustolle


Linkkien rakentaminen on tällä hetkellä kuuma puheenaihe ja syy tähän löytyy siitä, että se aiheuttaa eniten päänsärkyä ja turhautuneisuutta alan ammattilaisille. Monet ovat jopa kyseenalaistaneet koko linkkien rakentamisen ja miettivät pitäisi heidän jatkaa linkkien rakennusta enää ollenkaan. Jotkut miettivät, että linkkien rakentaminen ei välttämättä ole enää hyvä juttu mitä tulee hakukoneoptimointistrategiaan ja olisiko heidän ehkä syytä kiinnittää huomiota muihin asioihin enemmän. Tämä on kuitenkin suorastaan järjetöntä, koska linkit ovat yhä edelleen se juttu mihin hakukoneoptimointi pääosin perustuu. Ne eivät vain enää vaikuta samalla tavalla kuin ennen ja hakukoneoptimointi on toden totta muuttunut vaikeampaan suuntaan viimeisimpinä vuosina.

Hakukoneoptimointi on muuttunut vuoden sisällä paljon

Hakukoneoptimointia pitää lähestyä vuonna 2013 hieman eri tavalla ja mikä kaikista tärkeintä, tulee sen kanssa olla entistä kärsivällisempi, sillä muutokset tuntuvat ottavan yhä enemmän aikaa. Hakukoneoptimoinnista on toden totta tullut monelle alan ammattilaiselle oikea murheen kryyni, mutta täytyy kuitenkin muistaa, että kaikki me olemme samassa veneessä ja kaikilla on Google vastassaan. Pitää vain olla sinnikäs ja muistaa, että valitsemamme ala ei ole suinkaan helpoimmasta päästä.

Linkkien rakentamisessa on valttia monipuolistaminen

hakukonemarkkinointi
Linkkejä rakentaessa on erittäin tärkeää pitää linkkiprofiili mahdollisimman monipuolisena ja yrittää luoda niin montaa eri linkkityyppiä kuin vain mahdollista. Linkkityyppejä on lukuisia ja löydät niitä kahlaamalla läpi SEO-artikkeleita, löydät informaatiota erityisen hyvin englanninkielellä. Samoin on pidettävä huoli, että ankkurijakauma on mahdollisimman täydellinen, jos sitä nyt koskaan voi täydelliseksi sanoa. Monipuoliset ankkurit, monipuoliset laadukkaat linkit relevanteista lähteistä sekä mahdollisimman paljon eri linkkityyppejä on se mihin jokaisen hakukoneoptimoinnin ammattilaisen tai amatöörin on tähdättävä. Pidä mielessäsi siis vain tämä: monipuolista kaikki ja tulos on taattua

Ole myös tietoinen siitä, että liika on liikaa ja linkkien rakentamisessa määrä ei koskaan korvaa laatua. Google arvostaa paljon enemmän relevanteista lähteistä tulleita linkkejä ja pitää niitä huomattavan suuressa arvossa. Muutama relevantti linkki arvostetulla sivustolla voi siis hyvin antaa paljon suuremman tehon hakukoneoptimointiin verrattuna tuhanteen automaattisesti lähetettyyn blogikommenttiin.  Ei kommentteja:

Lähetä kommentti