tiistai 19. helmikuuta 2013

Sivuston sisäinen optimointi kuntoonHakukoneoptimointi on erinomainen keino saada sivustosi näkyvyyttä parantumaan Googlen luonnollisissa hakutuloksissa tietyillä hakusanoilla. Hakukoneoptimoinnin toteuttaminen vaatii, että sitä toteuttava  henkilö on tietoinen niistä seikoista, joista Google katsoo positiivisesti ja osaa tehdä tarvittavat muutokset sivulle. Yleensä hakukoneoptimointi tehokkaasti toteutettuna vaatii alan ammattilaista, mutta se on myös toteuttavissa itse, mikäli perehtyy asioihin ja sivun rakentamiseen liittyvät perusasiat ovat hallussa. Nykyään verkosta löytyy paljon informaatiota sivun sisäisen optimoinnin toteuttamisella, joten jo pienillä sivun sisäisillä muutoksilla pystyt vaikuttamaan sijoitukseesi merkittävästi. Katso alapuolelta lisää tietoja liittyen sisäiseen optimointiin.


Sivun sisäinen optimointi on helposti kenen tahansa tehtävissä
Sivun sisäisellä hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan siis niitä muutoksia, jotka tehdään oman sivustosi sisällä. Näihin muutoksiin sinulla on kaikki valta ja kukaan ulkopuolinen ei pysty siihen vaikuttamaan toisin kuin ulkoiseen optimointiin. Sivun sisäisen optimoinnin suorittamisessa tulee huomioida muun muassa seuraavat asiat:

- Title eli otsikko kuntoon - sivustosi pääotsikko on tärkeä ja oleellinen osa hakukoneoptimointia ja sen tulee sisältää niitä hakusanoja, joilla haluat tulla löydetyksi hakukoneista. Älä kuitenkaan tee siitä sekavaa, sillä myös kuluttajat näkevät sen eli sen täytyy olla myös jossain määrin houkutteleva

- H1-, H2, & H3 tagit - näiden tulee ehdottomasti olla kunnossa ja on tärkeää huolehtia erityisesti H1 -tagi kuntoon ja samalla myös katsoa, että niitä ei löydy enempää kuin yksi. H2 ja H3 -tageja voi olla useampia. H1 -tagissa tulee esiintyä pääavainsana, jolla haluat  tulla löydetyksi Googlessa ja H2- sekä H3 -tageissa on tärkeä esiintyä muita avainsanoja.

- Keyword Density eli se määrä kuinka monta kertaa tietyt sanat esiintyvät sivustollasi. Sanojen esiintyvyys vaikuttaa sijoittumiseen ja se tulee katsoa sopivaksi siten, että keyword density lukemat eivät ylitä 3.00:aa. Pystyt katsomaan tämän ja kaiken muun oleellisen tiedon liittyen sivustoosi Mozillan SEO Quake Pluginilla.

- Kuvan alt tekstin on hyvä sisältää se avainsana, millä haluat tulla löydetyksi hakukoneista. Jos kuvia on useampia käytä niissä muita avainsanoja.

Meta Description eli kuvaus on syytä olla kunnossa ja vaikka sei vaikuta hakukoneoptimointiin, niin se on seikka, joka pistää kuluttajan silmiin ennen kuin tämä edes astuu sivullesi, joten tee siitä houkutteleva!

- Pyri tekemään sivusta mahdollisimman nopea - sivuston latausnopeus vaikuttaa hakukoneoptimointiin, joten siihen on pyrittävä panostamaan. Jätä siis kaikki turha pois sivustoltasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti